miercuri, 11 februarie 2015

Chiftele de dovlecei si ciuperci

Detaliu chiftele dovlecei si ciuperciIngrediente 

  • 400 g dovlecei rasi
  • 200 g ciuperci champignon
  • 2 linguri ulei de masline
  • 50 ml apa
  • 1 catel usturoi
  • 4 lingurite drojdie inactiva
  • 2-3 linguri pesmet
  • sare
  • piper
  • pesmet/malai fin (pentru tavalit)





Mod de preparare 

  • Spalam dovleceii, ii stergem bine si ii dam pe razatoarea cu gauri medii (daca dovleceii sunt mari, ii taiem in doua, pe lungime, si eliminam samburii). Stergem ciupercile cu hartie absorbanta de bucatarie si le dam si pe ele prin razatoare.
  • Incalzim 1 lingura de ulei de masline intr-o tigaie antiaderenta si adaugam un catel de usturoi necuratat, dar zdrobit cu un cutit. Dupa cca 1 minut, eliminam catelul de usturoi si adaugam dovleceii si ciupercile.
  • Amestecam, pe foc mic, pana cand legumele se inmoaie putin (cca 3-4 minute), apoi adaugam  apa.
  • Calim legumele pana cand se evapora complet apa, apoi stingem focul si le lasam sa se raceasca.
  • Amestecam legumele reci cu  parmezanul ras, drojdia inactiva, sare si piper.
  • Chiftelelor se leaga, adaugam 2-3 linguri pesmet.
  • Cu mana usor umeda, formam chiftelele si le tavalim prin pesmet 
  • Asezam chiftelele in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si le stropim cu 1 lingura de ulei de masline.
Pofta buna!
Reteta inspirata dupa Laura Adamache http://www.lauraadamache.ro/2014/08/chiftele-de-dovlecei-si-ciuperci.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu