Ingrediente
- 200 g tofu
- 300 g ciuperci
- 100 ml suc de portocale
- 1 lamaie (doar coaja)
- 2 lingurite mustar Dijon
- 4-5 boabe piper Cayenne
- piper negru proaspat macinat
- 3 linguri ulei de masline
- sare
- patrunjel
.jpg)
Mod de preparare
- Pentru inceput, taiem tofu in cubulete de cca 1 cm.
- Intr-un vas, amestecam sucul de portocala, coaja rasa de lamaie, mustarul Dijon si boabele de piper cayenne. Adaugam cubuletele de tofu in marinada, amestecam bine, acoperim vasul cu folie de plastic alimentara si il punem in frigider pentru cca 2 ore.
- Pentru aceasta salata, am folosit ciuperci taiate , conservate dupa metode traditionale si, cel mai important, fara aditivi alimentari.
- Scurgem ciupercile si le adaugam intr-o tigaie teflonata neunsa si incinsa bine. Le prajim 1-2 minute, apoi adaugam 1 lingura cu ulei de masline, sare, piper negru proaspat macinat, si le mai lasam pe foc mic, inca 1-2 minute. Avem grija sa le amestecam des.
- Scoatem ciupercile si le punem intr-o farfurie adanca pe care o acoperim cu un capac.
- In aceeasi tigaie, adaugam cubuletele de tofu, scurse de marinada, si inca 2 linguri de ulei de masline.
- Il prajim cca 2-3 minute, pana cand capata o culoare aurie uniforma.
Pofta buna!
Reteta lui Laura Adamache http://www.lauraadamache.ro/2012/12/salata-calda-cu-tofu-si-ciuperci.html
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu