vineri, 13 februarie 2015

Tarta cu mure (histamina)

Ingrediente:

1 cana făină de mei
1/2 cană făină de tapioca
1/4 cană făină de migdale
1 1/2 lingurite carbonat de calciu
1 linguriță sare
3/4 cană unt de cocos, la temperatura camerei
 1 cană de zahăr
3 oua
1 fire șofran lingurita
 1/4 cana lapte de cocos
coaja rasa de la 1 lamaie
3 căni mure sau orice fructe tolerate, tăiate în bucăți



Preparare:

Preîncălziți cuptorul.
Combină de cele trei tipuri de făină, mei, tapioca si migdale cu agentul de afânare , eu am folosit carbonat de calciu și sarea.

Am pus intr-un blender, zahărul și untul la o treapa mai mare până a devenit pufos. Rotiți pe o viteză mai mică și adaugati  ouăle, unul câte unul. Am adăugat apoi coaja de lămâie.

Într-o cratiță mică, se încălzește laptele de cocos, adaugă în firele de sofran și lasa sa fiearba. Se lasa la racit si odată rece, se adaugă peste aluat din blender.

Comutați blenderul la viteza cea mai mică si adaugati amestecul de faina treptat pana se combină bine. Se toarnă compozitia intr-un vas ptr cuptor, decorand cu fructele dorite taiate in cubulete.
Aranjați fructe de padure intr-un model plăcut; Am facut un fel de doar le scăzut ori de câte ori se
A stat la copt timp de aproximativ 40 de minute, puteti face testul cu scobitoarea.

Aceasta reteta poate fi folosita ptr cei care au alergie la histamina.

Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu