joi, 5 februarie 2015

Prajitura cu mere de post

Ingrediente:

Compozitie:
1 kg mere
250 g zahar
1 lingurita scortisoara

                 
Blat:
250 ml apa minerala
250 ml ulei
200 g zahar
1 lingurita sare
480 g faina
1 lingurita bicarbonat
1 plic praf de copt
1 lingurita coaja de portocala rasa


Preparare:
I. Pregatesti compozitia. Speli merele, le dai pe razatoare (eu le-am dat la robot), dupa care le pui intr-o tava ptr cuptor, unsa cu ulei. Adaugi zaharul pe toata suprafata merelor si scortisoara. Timp de o ora le dai la cuptor la temperatura de 180 grade.

II. Pui la masina de facut paine ingredientele necesare pentru blat, in urmatoarea ordine: apa minerala, ulei, zahar, sare, faina, bicarbonat, praf de copt si coaja de portocala rasa. Am setat masina pentru aluat crescut (programul 16)  ce dureaza 1 ora si 15 minute.


III. Cand este gata blatul, scoatem compozitia din aparat si o intindem pe blatul de lucru, uns cu ulei. Se intinde compozitia cat este marimea tavii cu mere care este la cuptor. Merele de la cuptor sunt gata caramelizate, scoatem tava si asezam blatul peste mere. Se da la cuptor 1 ora la temperatura de 180 grade.

Pofta buna! 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu