Compozitie:
1 kg mere
250 g zahar
1 lingurita scortisoara
Blat:
250 ml apa minerala
250 ml ulei
200 g zahar
1 lingurita sare
480 g faina
1 lingurita bicarbonat
1 plic praf de copt
1 lingurita coaja de portocala rasa
Preparare:
I. Pregatesti compozitia. Speli merele, le dai pe razatoare (eu le-am dat la robot), dupa care le pui intr-o tava ptr cuptor, unsa cu ulei. Adaugi zaharul pe toata suprafata merelor si scortisoara. Timp de o ora le dai la cuptor la temperatura de 180 grade.
II. Pui la masina de facut paine ingredientele necesare pentru blat, in urmatoarea ordine: apa minerala, ulei, zahar, sare, faina, bicarbonat, praf de copt si coaja de portocala rasa. Am setat masina pentru aluat crescut (programul 16) ce dureaza 1 ora si 15 minute.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu