miercuri, 11 februarie 2015

Supa crema de naut

  • Ingrediente pentru 4 portii Supa crema de naut:
  • 1 cana naut
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa alba
  • 1 tija telina apio
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei gras galben
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • sare, piper dupa gust
  • 2,5 l apa plata
  • Supa crema de naut
  • Se hidrateaza nautul in apa plata, cat sa-l acopere, impreuna cu 1 lingurita zeama de lamaie (se hidrateaza intre 24-48 ore), dupa care se scurge apa, se clateste nautul si se pune la fiert, pana cand se inmoaie (daca folositi naut din conserva, treceti peste acest pas)
  • Se spala legumele, se curata, se taie bucati si se adauga in oala, alaturi de naut.
  • Se fierb toate pana cand legumele sunt moi si permit pasarea.
  • Se opreste focul si se paseaza legumele si nautul, cu ajutorul unui mixer vertical.
  • Se adauga uleiul de masline, sare si piper si se mixeaza inca 30 sec. pana se obtine o supa crema omogena si fina.
  • Daca este prea groasa supa, se mai adauga putina apa plata si se omogenizeaza.
  • Se serveste calda, cu putina verdeata proaspata si crutoane.


  • Pofta buna!
Reteta lui Dia.Daria (Adnia) de pe Retetele mele dragi.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu