- Ingrediente pentru 4 portii Supa crema de naut:
- 1 cana naut
- 1 morcov mare
- 1 ceapa alba
- 1 tija telina apio
- 1 pastarnac
- 1 ardei gras galben
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- sare, piper dupa gust
- 2,5 l apa plata
- Se hidrateaza nautul in apa plata, cat sa-l acopere, impreuna cu 1 lingurita zeama de lamaie (se hidrateaza intre 24-48 ore), dupa care se scurge apa, se clateste nautul si se pune la fiert, pana cand se inmoaie (daca folositi naut din conserva, treceti peste acest pas)
- Se spala legumele, se curata, se taie bucati si se adauga in oala, alaturi de naut.
- Se fierb toate pana cand legumele sunt moi si permit pasarea.
- Se opreste focul si se paseaza legumele si nautul, cu ajutorul unui mixer vertical.
- Se adauga uleiul de masline, sare si piper si se mixeaza inca 30 sec. pana se obtine o supa crema omogena si fina.
- Daca este prea groasa supa, se mai adauga putina apa plata si se omogenizeaza.
- Se serveste calda, cu putina verdeata proaspata si crutoane.
- Pofta buna!
Reteta lui Dia.Daria (Adnia) de pe Retetele mele dragi.com
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu