joi, 5 februarie 2015

Pizza de post

Ingrediente:


Compozitie:
sunca pui
ardei rosu
porumb
ciuperci
masline

Sos:
3 rosii
1 lingura ulei masline
1 lingurita oregano
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita piper
1 lingura zahar
un varf cutit cili
               
Blat:
240 ml apa
1 lingura ulei
1 lingurita sare
1 lingurita sare
480 g faina
1 lingurita drojdie
1 lingurita oregano


Preparare:
I. Se pune la masina de facut paine ingredientele necesare pentru blat, in urmatoarea ordine: apa, ulei, sare, faina, drojdie si oregano. Masina a fost setata  la aluat crescut (programul 16) ce dureaza 1 ora si 15 minute.














II. Pentru sos se spala rosiile, se taie bucati si se paseaza la robot, dupa care impreuna cu ingredientele: ulei masline,  oregano, sare, piper, zahar, cili, se pun intr-o tigaie la foc pe aragaz, pana ce scade sosul.

III. Pana ce este gata aluatul, tocam ingredientele ce se pun pe pizza: sunca pui, adei rosu, porumb, ciuperci si masline.
















IV. Cand este gata blatul, scoatem compozitia din aparat si o intindem pe blatul de lucru, uns cu ulei. Se intinde compozitia si o asezam in tava de copt care a fost unsa si ea cu ulei.. Peste blat se intinde sosul si se pun  sunca pui, adei rosu, porumb, ciuperci si masline. Se da la cuptor 30 minute la temperatura de 180 grade.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu